When I grow up.. I wannabe a Dr.

Five guys. Malaysians. Once medical students. Once stuck in a house in Summerstown Cork. NOW all Doctors, going separate ways. What will they be up to?? ish macam macam.....

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
Tuesday, February 17

tolong letak jawatan

cakap-cakap brainbarrier

aku stuju dgn saranan khir toyo dalam hal elizabeth wong
dan aku stuju gak dgn saranan beberapa pemimpin dan penyokong PR yang lain walaupun ade beberapa pemimpin PR yang support minah ni
ini isu moral. Jgn hipokrit.
orang2 atasan ni kene berhati2 lebih sket.

ameen

11 kritikus:

Anonymous said...

what's the moral issue here? if you are asleep and other ppl take ur picture and distribute it..it's not your fault..ke?tak ke?

Anonymous said...

i agree that it wasn't a moral issue if according to their culture. if i'm not mistaken she's not married and it was taken by her ex-bf ke ape. but since she is representing the people of mix cultures it cud have been a morality issue. however lets not forget she was the victim, morally wrong or not. if she feels that she needs to own up to her actions or reprecussion of her action then its her decision. at least we shud show the other side of the court there whats approprite to do if u are a political public figure and involved in a scandal..

ameen said...

alaaa
apsal anon? taruk ar nama :(
anyway nice comments :)

sayaizadiskandar said...

aku ada gambar ameen tido. akan ku distributekan. ini lah org malaysia, sikit sikit letak jawatan. kejap kejap tukar, x semua tukar tu bagus. buat apa tukar kalau benda dah bagus? cuba tgk indon, kejap kejap tukar presiden. x stabil. x makmur. x maju.

kenapa senyap? jawab lah

asma' said...

memang la ikut agama kita benda tu salah. but for them, benda tu dah biasa & xsalah (astaghfirullah). yes, as a leader perlu tunjuk contoh teladan yang baik. tapi bagi dia itulah benda yang baik dan tiada salahnya mengikut culture mereka. so, it's not a moral issue. tapi invading others' privacy issue.

harap2 dia xletak jawatan sbb tekanan benda ni. sbbnya kalau dia letak jawatan, org yg sebar gmba ni kira berjaya la menjalankan propaganda mereka.

(eii..nauzubillah la kalau benda ni jadi kat kita..nauzubillahi min zalik..)

semua org, sila pastikan xde hidden camera kat dlm bilik anda. just remember yg CCTV Allah je yg xleh kita elak.

ameen said...

woh izad...
marah org indon kalau die baca statement ko
aku yakin indon lagi maju dari msia..mungkin bukan dari segi pembangunan/ekonomi tapi pemikiran etc.
jgn ingt msia power sgt hehe
indon bolasepak power oooo


aku boleh setuju dgn asma dlm beberapa hal. privacy? heh tu balak die yg amik gambar.. kalau suami ke mcm kurang la sket..

izadiskandar said...

errmm... siapa sayaizadiskandar tu? ni ada propaganda nak menjatuhkan aku? tidak. saya tak akan letak jawatan.

ameen said...

? bukan izad ke
pwueh..
bibik!!!!!

maestronine said...

so what can we learn from here?? living in this so called technology-world.. full of gadgets.. with ppl who wants to make easy money.. with ppl who is black-hearted etc2..

trust no one except yourself?? i don't think so.. we just have to be more careful.. beware of the surroundings.. more vigilant..

sometimes we need to believe in karma.. what goes around, comes around.. you just have to start individually.. don't do it if you don't like it..

and sometimes it's only you to be blamed.. it's your fault.. you indulge into the situation.. bringing yourself into trouble.. you open the "room" for others/opportunist..

and i agree to the statement that says the leaders/org atasan should be more cautious and gurarded.. even to the extent of "sacrificing" your "privacy" to a certain degree.. you walk into that industry/"world".. your action is most likely to be "cctv-ied".. most likely to be talked about.. regardless of your religion, belief, race and culture..

shahied said...
This comment has been removed by the author.
asma' said...

belum dijatuhkan keputusan lagi siapa sebenarnya yang ambil gambar beliau. jadi bf dia tu tidak bersalah until proven otherwise.

lagi satu, tidak boleh tuduh beliau melakukan hubungan seks dengan orang yang ambil gambarnya. Itu sekali lagi andaian dan sekiranya YB Elizabeth ni muslim, nak dituduh zina sebegitu, pihak penuduh perlu membawa 4 orang saksi. Kalu tiada, patut kita diam sahaja. Andaian-andaian begini boleh jatuh hukum kazaf.

kita tidak boleh tergopoh-gopoh dan tidak ghairah untuk menyabit kesalahan seseorang. takut nanti yang terpalit dosanya adalah kita.. nauzubillah